Gedeon Cecíliának hívnak, 2008 óta vagyok főállású mediátor.

Munkám során már több mint 200 családnak segítettem megmenteni
vagy békében lezárni kapcsolatát, házasságát.

A válás szándékával nálam jelentkezett párok közel harmada döntött úgy, hogy
"visszafordul", mert a mediáció során megértették, mi is vezetett a kapcsolat
megromlásához. Úgy érzem, ezek a párok tanulva hibákból jobbá tették a
házasságukat, a saját és gyerekeik életét.

Persze vannak menthetetlen kapcsolatok is, melyek esetében a rossz, élhetetlen házasság békés lezárása, a problémamentes válás jelenti a sikert.

Magyarországon a válás szó hallatán általában összeugrik a gyomra minden embernek, mert annyira összenőtt a válás és a harc, a veszteségek, az egymás tönkretételének gondolatával. Több mint 200 ügy tapasztalatával ki merem jelenteni, lehet "jól válni".

Az ELTE TTK programozó matematikus szakán végeztem 1978-ban. Szoftverfejlesztőként dolgoztam húsz évig, majd elhagytam a pályát, és felsőfokú grafológiai képesítést szereztem, de az élet nagy ajándékának tartom, hogy megtaláltam a mediátori hivatást.

Tanulmányaimat két különböző irányzatot képviselő mediátor-iskolában folytattam, folyamatosan veszek részt szupervíziókon, továbbképzéseken és tréningeken. 2012 októbere óta vagyok szenior mediátor.

Munkámat nagyban segíti, hogy nyolc éven át rendszeres krízistelefon-ügyeleti szolgálatot láttam el egy lelki-segély szolgálatnál.

Bár programozni is nagyon szerettem, összehasonlíthatatlanul nagyobb sikerélményt jelent számomra, ha egy házasságot sikerül megmenteni, vagy békében le tudunk zárni egy kapcsolatot, ha annak már nincs jövője, mint egy jól működő programrendszert létrehozni.

1978 óta élek az első házasságomban, két felnőtt gyermekem, és négy unokám van.

Hívjon, vagy küldjön üzenetet, ha éppen nem tudom fogadni a hívását, hamarosan visszahívom.
Gedeon Cecília